söndag 3 oktober 2010

Simkunskap!

Mullsjö simhall öppnar hösten 2011? Någon mer än jag som vill strida för detta? Alla barn/ungdomar/vuxna som missar ett helt år av utbildning/friskvård. Nu gäller det att alla i kommunen reagerar och vågar göra någonting åt detta. Någon som är med mig? Även ni andra där ute, hur är det i era kommuner? Jag anser att detta är en viktig sak och jag tänker strida in i det sista så barnen i Mullsjö kommun får den utbildning de förtjänar. Även för alla föreningar som använder sig av Mullsjö Simhall, vart ska de ta vägen? Hur hade det sett ut om man la ner fotbollen och innebandyn i 1 1/2 år? Nej just precis. Så snälla ni där ute som tycker samma som jag, våga göra någonting åt detta, vi måste säga ifrån en gång för alla!

Här kommer lite länkar med information för er som är intresserade:

Skärpa kraven av simundervisning:
http://www.skolverket.se/sb/d/1594/a/7094
http://www.skolverket.se/sb/d/1271/a/6874

Över 7000 elever i årskurs 5 kan inte simma:
http://www.skolverket.se/sb/d/205/a/526

Tillsyn av elevers simkunnighet i Mullsjö kommun:
https://sv24.skolverket.se/Skolverk/UtbJur/Simtillsyn04Publ.nsf/f4c290336f4a2f8ac1256fdb0049f903/57e92f2cd18482b7c1256e5900338291?OpenDocument

Varför är vattenkunskap så viktigt?
http://www.svenskalivraddningssallskapet.se/vattenkunskap/darfor-ar-vattenkunskap-viktigt.aspx

Är din kommun vattensäker?
http://www.svenskalivraddningssallskapet.se/vattenkunskap/kommuner/sex_kriterier_for_en_vattensaker_kommun.aspx

Som utbildad simlärare, badvakt och livräddare så vet jag hur viktigt allt detta är, det handlar inte bara om mitt jobb utan om säkerheten i våran kommun. Ska folk behöva drunkna för att någon ska fatta att detta är allvar? Vi har legat på topp i Sverige i alla dessa år med högst andel barn som lärt sig att simma, ska vi tappa detta eller ska vi strida och behålla vår vattensäkra kommun? Nu är det upp till oss invånare.

4 kommentarer:

Anonym sa...

BRAAA jobbat hjärtat.Hoppas nu det är någon som reagerar o förstår hur värdefullt detta är. O inte bara vi som jobbar med det som vet. SIMMA LUNGT KRAM MAM :)

Anonym sa...

Jag håller med MAM absolut! Står på dig/er! love Tina

Anonym sa...

Stå på dig såklart

Nicki sa...

Verkar dock inte som att folket förstår. Många har lämnat fina kommentarer som att: "vadå jobbar ni där då? får inte alla söka". Det handlar ju inte om att vi jobbar där eller ej utan om lagar och regler. De jag pratat med än så länge säger att barnen får ta igen sina simkurser sen, men hur undrar jag? Helt plöstligt så är det 50 barn på 2 lärare istället för 25. Blir ju inte alls samma utbildning då. Samtidigt är våra idrottslärare jätte bra här i kommunen men blir ju inte alls samma sak när de har en simkurs som en utbildad simlärare som bara är inriktad på sim/livräddning. Vi kommer kämpa in i det sista!