måndag 18 april 2011

Dag 5 och matrutiner!


Idag mår Nelli-bus mycket bättre. Medicinen hon fick igår hjälper jätte mycket. Hon är inte alls lika gnällig och hon river och gnuggar knappt ingenting. Febern har gått ner och det rosslar inte alls lika mycket i bröstet heller, så hon är på bättringsvägen, så skönt! Igår kväll så fick hon tavegylen vid klockan 20 och somnade som en stock, hon fick inte ens i sig vällingen så trött var hon. Så när vi kollat klart på filmen igår så väckte jag henne och försökte få i henne lite extra välling. Klockan var då 23 och sen somnade hon som en stock igen. Hon vaknade 3 ggr i natt men det räckte att trösta henne lite och ge henne nappen. Gissa när hon vaknade i morse? Vi sov enda till 08.30! Kändes jätte konstigt för i vanliga fall så vaknar hon runt 6, 7 tiden och vill ha lite mat, sen efter det somnar vi om.

När vi ändå pratar om mat så tycker jag det är så skönt att man äntligen fått lite rutiner, såhär brukar en vanlig dag se ut för oss:

06.00-07.00 = ersättning. 
10.00-11.00 = gröt.
13.00-14.00 = mat.
17.00-18.00 = ersättning.
20.30-22.00 = välling. 

Det faller alltid in någon gång de tiderna, så oerhört skönt att veta, nu kan man planera in dagen lite bättre! 

Härom dagen provade jag att göra egen mat igen, kokade köttet ifrån fläskkotletter med lagerblad, sen kokade jag potatis, morötter och broccoli. Mixade ihop allt med flytande margarin, lite ersättning och smaksatte det med basilika. HON FULLKOMLIGT ÄLSKAR DET! :)

Nej ska fixa lite här hemma nu innan det är dags för träff med gruppen på bvc, see ya!

3 kommentarer:

Berit sa...

Usch då, vilken helg ni haft...
Hoppas nu att veckan blir bättre och att vi snart ses!!

Kram till er!!

Sandra sa...

Vad skönt att hon blev bättre av medicinen! Aldrig roligt att se sina små må så dåligt som hon verkar ha gjort. Molly har än så länge inte haft vattenkoppor, men fy när väl den dagen kommer!

Ha det nu så bra, så får vi allt försöka få in en fika- och lekdejt när Nelli har blivit bra igen! :) Kram

nickiwindh sa...

Hej Berit!
Ja det är på bättringsvägen så jag tror vi är helt friska tills påsk, hoppas det iaf! Vill ju träffa er :)

Hej Sandra!
Nej vattkoppor är ingen höjdare, vi får hoppas att hon får det lite lindrigare när hon väl får det. En del får ju bara några st koppor, Nelli har upp emot 200 st. Helt sinnes sjukt!
Ja det är klart, vi får försöka planera in något.
Grattis till husköpet förresten, så kul för er

KRAMAR!